KELAS PENDIDIKAN PENGGUNA PERPUSTAKAAN UMPSA BULAN NOVEMBER 2023

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sukacita dimaklumkan bahawa Perpustakaan UMPSA akan mengadakan Kelas Pendidikan Pengguna (Bulan November 2023) kepada semua pelajar seperti butiran berikut :

1.Modul Strategi Pencarian Maklumat

Membantu pelajar membuat pencarian maklumat yang sesuai untuk tugasan mengikut subjek atau bidang. Pelajar akan dibantu menggunakan strategi pencarian berkesan melalui platform pencarian yang disediakan oleh perpustakaan serta platform akses terbuka.

2.Modul Turnitin

Panduan mendaftar akaun pengguna, menghantar tugasan, menyemak dan memuat turun laporan.

3.Modul Mendeley

Penerangan kepentingan mengurus sumber rujukan dan panduan pemasangan perisian alat pengurus rujukan (Mendeley), memasukkan sumber rujukan, membuat  pencarian bahan dan memasukkan in-text citation & bibliography di Ms Word (Mendeley Cite)

Daftar di sini :  https://tinyurl.com/regclassmodulnov2023

Kelas adalah percuma.